Tietoa Norjaan muuttavalle

Norjan oma ja ehkä suosituin hakukone on www.finn.no. Sivuilta voi hakea helposti esimerkiksi vuokra- tai omistusasuntoja kohdasta ”Eiendom”. Avoimet työpaikat löytyvät sivuston ”Jobb” osiosta. Kohtaan ”Søk i alle stillinger” voit kirjoittaa hakusanaksi esim. yrityksen nimen, ammatin tai tittelin joko norjaksi tai englanniksi. Tämän jälkeen klikkaa kohtaa ”Søk”. Hakuasi voit tarkentaa myös esim. koskemaan vain Oslon aluetta. Suomenkieltä osaavia etsitään aika ajoin ja hakusanaksi finn.no:hon kannattaa laittaa ”finsk” tai ”Finnish”. Työpaikkailmoituksia on myös Norjan työvoimatoimiston www.nav.no sivuilla.

On hyvä muistaa, että Suomen Työvoimatoimiston kotisivuilta www.mol.fi pystyy myös hakemaan töitä hakusanalla Norja tai Norway. Työvoimatoimiston hakukone lajittelee vapaina olevat työpaikat aloittain.

Työnhaun tehostamiseksi oma aktiivisuus on aina suositeltavaa ja esimerkiksi oman profiilin luominen sekä cv:n jättäminen erilaisten henkilöstövuokraus- sekä rekrytointiyritysten kotisivuille edesauttaa ja nopeuttaa omaa työllistymistä maassa. Ota rohkeasti myös itse suoraan yhteyttä eri yrityksiin joko puhelimitse tai laittamalla heille sähköpostitse avoin työhakemus cv:n kera.

Tutustu myös sivustoon www.nyinorge.no, josta saat paljon tietoa mm. norjankielen kursseista, työmarkkinoista, terveydenhuollosta, perheestä ja lapsista, koulutuksesta, yhteiskunnasta sekä Norjan laista. Tietoa Oslon alueelle muuttaville on lisäksi tarjolla osoitteessa www.velkommenoslo.no.

Norjasta löydät tietoa myös Pohjola-Nordenin kotisivuilta osoitteessa www.pohjola-norden.fi .